Dom i vrt

Antidepresivi u tlu: kako vas zemlja usrećuje?

Antidepresiv u tlu
Agit.hr
Objavio: Agit.hr

Prozac možda nije jedini način da izađete iz svojih najdepresivnijih stanja. Utvrđeno je da mikrobi tla imaju slične učinke na mozak i nemaju nuspojave i potencijal razvijanja ovisnosti. Naučite kako iskoristiti prirodni antidepresiv u tlu i učinite svoj život zdravijim i sretnijim. Prirodni lijekovi postoje stoljećima, a uključuju lijekove za gotovo sve tjelesne bolesti, kao i mentalne i emocionalne tegobe.

Drevni iscjelitelji možda nisu znali zašto je nešto djelovalo, no djelovalo je. Suvremeni znanstvenici otkrili su zašto su mnoge biljke i prakse ljekovite, a tek su nedavno počeli pronalaziti lijekove koji su prije bili nepoznati, a i dalje su dio normalnog životnog ciklusa. Mikrobi tla i ljudsko zdravlje sada imaju pozitivnu vezu koja je proučavana i za koju je utvrđeno da je provjerljiva.

Mycobacterium vaccae je tvar koja se proučava i za koju je uistinu utvrđeno da ima ljekoviti učinak na neurone kao što su Prozac. Bakterija se nalazi u tlu i može potaknuti proizvodnju serotonina, što vas čini opuštenijima i sretnijima. Studije su provedene na pacijentima s karcinomom koji su izvijestili o boljoj kvaliteti života i manje stresa. Nedostatak serotonina povezan je s depresijom, anksioznošću, opsesivno kompulzivnim poremećajem i bipolarnim poremećajem.

Čini se da je bakterija u tlu prirodni antidepresiv i nema štetnih učinaka na zdravlje. Većina strastvenih vrtlara reći će vam da je njihov vrt njihovo “sretno mjesto”, a sama fizička aktivnost vrtlarenja smanjuje stres i podiže raspoloženje. Činjenica da iza toga stoji znanstveno pokriće daje dodatnu vrijednost tvrdnjama ovih ovisnika o vrtlarenju. Prisutnost bakterija antidepresiva u tlu nije iznenađenje za mnoge koji su i sami iskusili taj fenomen, pa je tako sretnom vrtlaru potkrepljivanje znanošću fascinantno, ali ne i šokantno.

Mikrobakterijski antidepresivi u tlu također se istražuju i u funkciji poboljšanja kognitivnih sposobnosti, Kronove bolesti, pa čak i reumatoidnog artritisa. Mikrobi antidepresivi u tlu uzrokuju porast razine citokina, što rezultira proizvodnjom veće razine serotonina. Bakterija je testirana injekcijama i probavom kod štakora, a rezultati su povećanje kognitivne sposobnosti, niži stres i bolja koncentracija na zadacima u odnosu na kontrolnu skupinu.

Vrtlari udišu bakteriju, imaju izravan kontakt s njome i unose je u krvotok u slučaju posjekotina ili drugih načina infekcije. Prirodni učinci ovih bakterija mogu se osjetiti do 3 tjedna, što dokazuju i pokusi na štakorima. Stoga, izađite van i budite u doticaju sa zemljom i time poboljšajte svoje raspoloženje i svoj život.

O autoru

Agit.hr

Agit.hr