Ljepota i zdravlje

Jednostavni koraci do ljepše kože

Ljepša koža
Agit.hr
Objavio: Agit.hr

Hladnim vremenom, koža postaje suha i ispucana. Naša se tijela promjenom vremena mijenjaju, a s time je potrebno mijenjati i režime njege kože kako bi se potaknulo pravilno zdravlje i održavanje tena. Isprobajte ovih 5 najboljih zdravih pristupa kako biste poboljšali svoju kožu.

Nosite kremu za sunčanje

..čak i ako radite u zatvorenom. Najčešći uzrok raka kože jest izlaganje suncu, što uzrokuje prerano starenje kože. UV zrake napadaju kožu i kod više od 85% ljudi uzrokuju sunčane pjege. Korištenje kreme sa zaštitom više nije opcija, već stil života i nužna potreba.

Preskočite piling i isprobajte masku

Pretjerani piling može uzrokovati crvenilo lica. Radije isprobajte masku za lice kako biste umirili lice i ubili bakterije svakodnevnih agresora iz okoliša. Maska za pročišćavanje pomoći će obnoviti i smiriti kožu, a ne ju nadražiti. Isprobajte sastojke poput hamamelisa, kaolina i grejpa kako biste umanjili pore i smanjili izbijanje prištića.

Maska za kožu

Maska za lice umirit če lice i ubit bakterije svakodnevnih agresora iz okoliša.

Ako je koža suha, odlučite se za masku koja sadrži ulja sjemenki mrkve, vitamin E i orah makadamije. Hijaluronska kiselina pomaže u pročišćavanju kože i pomaže joj zadržati vlagu.

Uzimajte svoje vitamine

Udvostručavanje unosa vitamina liječi tijelo iznutra i izvana. Vitamin E, C i ulje jaglaca ima snažne hidratantne i hranjive učinke.

Uživajte u voću bogatom vitaminom C poput naranče, grejpa i kivija koji pomažu u borbi protiv bora i povećavaju proizvodnju kolagena. Također birajte i serume vitamina C za pojačavanje, posvjetljivanje i osvjetljenje tamnih mrlja na koži.

Spavajte minimalno 7,5 sati dnevno

Što duže odmarate, razina kortizola (hormona stresa) se smanjuje, što omogućuje reprodukciju kolagena. San omogućuje tijelu da se liječi.

Oni koji pate od bolesti i problema s kožom posebno će primijetiti razliku nakon dobrog sna. Smanjenje sna može započeti lančanu reakciju koja dovodi do manje vježbanja, lošeg izbora hrane i nezdrave kože.

Vježbajte četiri puta tjedno

Vaše tijelo ne samo da proizvodi endorfine tijekom znojenja, već i vaš ten ima koristi od zdravog sjaja. Oni koji pate od akni i suhoće kože primijetit će razliku zbog kisika koji se šalje u kožu nakon vježbanja. Kardio je sjajan način za poboljšanje samopouzdanje i poboljšanje tena.

O autoru

Agit.hr

Agit.hr

Objavljujemo sadržaje različite tematike, a ponajviše se usredotočujemo na ljepotu i zdravlje, slobodno vrijeme, rad na kući, posao i financije, internet, odnose i veze.